Over Bisitours

Bisitours is opgericht in 2019 en heeft direct een vliegende start gemaakt. We merkten dat mensen het erg leuk vonden om op een persoonlijke manier Madrid te leren kennen. Dat is de visie achter Bisitours. Onze enthousiaste en deskundige gidsen vertellen zowel over de hoogtepunten van Madrid als hun persoonlijke ervaringen in de hoofdstad van Spanje.

Als Nederlandse locals gebruiken we bij Bisitours graag de fiets. Zo kwamen we erachter dat een fietstour door Madrid echt de beste manier is om de stad te leren kennen. Op de fiets is het namelijk makkelijk om net wat verder te komen en zo wijken te zien als Malasaña, la Latina en Lavapies.

Ons team

A title

Image Box text

Aimee

Oprichter / Gids

Hola! Ik ben Aimee, oprichter van Bisitours. Ik woon sinds 2018 in Madrid en heb het hier enorm naar mijn zin. Dit gevoel is alleen maar versterkt sinds ik bezig ben met Bisitours. Het is mijn passie om mensen rond te leiden en een fantastische ervaring te geven in mijn stad. Want zo voelt Madrid al heel snel. Ik woon zelf in de wijk La Latina, een wijk die ik ook graag aan jullie laat zien omdat het er erg gezellig en mooi is. Mijn favoriete bezigheden in Madrid? Ja, echt waar: fietsen. Ik vind het zo’n vrij gevoel geven om op de fiets door zo’n gigantische Spaanse hoofdstad te fietsen. Daarnaast ben ik ook gek op de typisch Spaanse weekenden. Een potje Padel op zaterdagochtend en daarna de hele dag in een Markthal hangen met vrienden en lekker tapas eten en wat drinken. Graag stel ik jullie op deze pagina ook voor aan het fantastische team van gidsen die het mogelijk maken om jullie Madrid op een unieke wijze te laten beleven.

Janne

Gids

Hoi hoi! Mijn naam is Janne, en in de zomer van 2021 ben ik verhuisd naar het zonnige (250 dagen per jaar!!) Madrid. Het jaar hiervoor is mijn hart gestolen door deze gezellige en mooie stad, en besloot ik na mijn afstuderen naar het zuiden te vertrekken om hier te gaan wonen en werken. So far so good! Ik hou ervan om nieuwe plekjes te ontdekken. Van musea tot leuke straatjes en eetplekken. Deze deel ik dan ook graag met anderen, zodat iedereen kan genieten van wat de stad te bieden heeft! En hoe leuk is het nou om deze tips via fietstours te kunnen delen. Zit ik niet op de fiets, dan ben ik vast ergens door de stad aan het wandelen. Camera in de hand, verdwalen door de mooie straatjes op zoek naar nieuwe parels. Tot in Madrid!

Janne

A title

Image Box text

Studenten tour

A title

Image Box text

Ismène

Gids

Hola! Mijn naam is Ismène, en ik ben een paar jaar geleden als een blok gevallen voor het prachtige Madrid. Naast het runnen van mijn eigen dansschool in Nederland, ruil ik af en toe mijn dansschoenen in voor een fiets. Ik doe dit het een aantal keer per jaar wanneer de dansschool dicht gaat. Ik ben dus vaak in de zomer en winter in Madrid te vinden. Voor mij de perfecte manier om mijn leven leuk in te richten, want ik vind het hier heerlijk! Een rondje wandelen in het park, tapas eten, salsa dansen, cocktails drinken met uitzicht over de stad, Madrid heeft het allemaal. De stad heeft voor ieder wat wils en dat maakt het zo bijzonder. Ik kijk er naar uit om jullie wegwijs te maken in de stad en samen de mooiste, leukste en meest bijzondere plekken te zien!

Iris

Gids

Hi! Ik ben Iris en ik woon sinds afgelopen zomer in het zonnige en gezellige Madrid voor mijn studie. Dat is nu dus al eventjes en ik ben nog lang niet uitgekeken. Er is zoveel te zien en te doen, de stad blijft me verbazen! Van Flamenco tot Afro jams; van dansen in de vroege ochtenduren tot een lekker koffietje de volgende dag; van rennen in het Retiro tot de hikes rondom Madrid. De stad en de Spaanse cultuur doen mij als Nederlander verrassen en ik geniet er ontzettend van. Langzaamaan begin ik mijn eigen favoriete spots te vinden in de verschillende wijkjes in de grote stad. En niets is leuker om dit op de fiets aan jullie te laten zien, want stiekem mis ik dat fietsen toch wel. Tot snel!

Iris

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Jos

Marketing

Mijn naam is Jos ook wel de “de broer van Aimee”. De passie voor fietsen zit duidelijk in de familie. Zelf ben ik fanatiek sportman en racefietser. Na een aantal bezoekjes aan Madrid was ik erg onder de indruk. De stad, het klimaat en de hele “Spanish Vibe” trokken me erg aan. Het idee om samen met mijn zus Bisitours verder te laten groeien was dus snel geboren. Ik zorg ervoor dat Bisitours goed gevonden wordt. Een leuke uitdaging naast mijn eigen bedrijf Klubb Agency. Hopelijk tot snel! Adi(j)os!

Renee

Gids

Hoi! Mijn naam is Renée en ik kom uit de omgeving Rotterdam. In december 2022 ben ik afgestudeerd van de bachelor European Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Aankomende september (2023) begin ik aan een master. Om deze tussenliggende periode speciaal te maken, heb ik besloten mijn koffers te pakken en een tijdje naar het buitenland te vertrekken. Toen ik vorig jaar in Madrid ben geweest hebben de heerlijke tapas, (Spaanse) wijnen, prachtige architectuur, de gezellige straatjes, barretjes/ clubs, zon en het buitenleven mij overtuigd dat Madrid de stad zou worden waar ik een tijdje naartoe zou verhuizen. En wat heb ik het leuk! Al mijn verwachtingen zijn nu al overtroffen. Mijn leven hier vul ik onder andere in door het geven van de fietstours bij Bisitours. Ik hoop iedereen net zo enthousiast als mij te maken over alles wat deze mooie stad te bieden heeft. Als echte Nederlanders ontdekken wij een nieuwe plek natuurlijk fietsend! Hopelijk tot snel, adiós!

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Irene

Gids

Hee! Mijn naam is Irene, en hoewel de naam bekend klinkt voor Spanjaarden, kom ik toch echt uit een klein dorpje in de buurt van Nijmegen. Ik kreeg de mogelijkheid om in het buitenland onderzoek te doen. Door mijn liefde voor Spanje en het horen van goede verhalen over leven in Madrid, vertrok ik deze zomer uit ons koude kikkerlandje. Tussen mijn Spaans lessen door ga ik er graag op uit om nieuwe musea, markten, parken, pleinen en cafés te ontdekken. Ik heb al gezien hoe makkelijk dat is in Madrid, want de stad heeft zó veel te bieden! Madrid kent verscheiden wijken, maar de charmes van de stad zijn te vinden in elk van hen. Op de fiets, voor ons Nederlanders o zo normaal, kun je goed zien hoe alles samenkomt en de stad zich vormt. Ik zie jullie graag gauw, om samen te zien hoe Madrid haar charme uitstraalt, hasta luego!

Tijmen

Gids

Hola todos! Bienvenidos a Madrid! Ik ben Tijmen, en ik vind Madrid zo’n ongelooflijk toffe stad! Iedereen leeft en laat leven, zo heeft elke wijk echt zijn eigen karakter wat de stad enorm divers en open maakt. De veelzijdigheid aan mensen, kleuren in het straatbeeld, heerlijke eten en smalle gezellige straatjes lieten mij gelijk thuis voelen hier. De stad staat daarnaast ook nog eens vol met prachtige gebouwen, waarbij ik als student architectuur uit Delft natuurlijk m’n hart kan ophalen. Van de oude Velázquez architectuur in het Retiro park tot aan de moderne gebouwen aan Gran Via, Madrid heeft het allemaal. Ik kan niet wachten om deze passie tijdens de fietstocht met jullie te delen! Hasta pronto!

Tijmen

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Rutger

Gids

Hola buenas! Mijn naam is Rutger. Ik woon en studeer met veel plezier in de hoofdstad van Spanje, Madrid. Sinds ik hier ben heb ik mij nog geen moment verveeld. Bij elk zonnestraaltje (en dat zijn er nogal wat), zitten de terrassen vol met borrelende mensen. De stad heeft een hele goede, authentieke en Spaanse sfeer. Kijk dus niet verbaasd op als je mij aantreft op een terras of in een bar. Daarnaast vind ik het heerlijk om door de stad te dwalen. De stad loopt over van de historie en cultuur. Ik ga graag maar musea, waar ik je graag meer informatie over geef. Verder houd ik van de grote straten, authentieke pleintjes en parken, en dan met name het Retiro park. Hier komen Madrilenen samen voor ontspanning, recreatie en sport. Ik vertel jullie graag meer over de historie van al deze speciale plekken tijdens mijn tour. Tot snel en adios! 

Fleur

Gids

Hola! Ik ben Fleur en ik studeer en woon tot de zomer in het prachtige Madrid. Ik ben de eerste week al meteen verliefd geworden op deze stad; er is altijd en overal wel wat te doen! In iedere wijk waan je jezelf weer tussen verschillende straatjes, eettentjes, barretjes en mensen; je raakt er nooit uitgekeken! Een van de eerste dingen waarvan ik dacht dat ik die in Madrid wel weer zou aanschaffen, was een fiets. Dit was iets te optimistisch maar met Bisitours kan je de hele stad door fietsen en dit maakt mij als Hollander heel erg blij!!
Ik begon dit avontuur in mijn eerste week dan natuurlijk ook met een fietstour bij Bisitours. Ik vond het erg leuk om te zien hoe enthousiast mijn gids over de stad was en hoeveel ze erover kon vertellen!! Inmiddels ben ik zelf al aardig ingeburgerd en kan ik niet wachten om anderen net zo erg te enthousiasmeren over deze heerlijke stad. Adíos!

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Tamara

Gids

Hola! Mijn naam is Tamara en vanuit de opleiding sportkunde heb ik er voor gekozen om mijn minor in het mooie en gezellige Madrid te doen. Ik woon zelf in de wijk La Latina, waar ik graag op zoek ga naar nieuwe eettentjes en op de zondag lekker struin over de el rastro. Genoeg bewegen vind ik erg belangrijk, lekker eten en nieuwe plekken ontdekken vind ik fantastisch. Dat ik voor Bisitours deze bruisende stad door mag fietsen en ook nog eens andere kennis kan laten maken met de prachtige straatjes, pleinen en restaurantjes hier in Madrid is voor een sportieveling en ontdekker als ik een match made in heaven. Ik neem jullie graag mee on tour, en ik beloof dat ik niet te hard zal fietsen. Hopelijk tot gauw!

Esma

Gids

Ik ben Esma en ik mag jullie voor een half jaar het mooie Madrid laten zien. En als echte Nederlander doen we dat natuurlijk op de fiets! Ik ben in Madrid voor mijn minor van de opleiding sportkunde die ik in Groningen volg. Naast dat ik op school en in mijn vrije tijd graag met sport bezig ben beweeg ik op het werk ook graag. Zelf doe ik in nieuwe steden ook altijd een fietstour, je ziet zo in een korte tijd alle highlights die je gezien moet hebben. Na zo’n fietstour door de stad heb je het gevoel dat je de stad goed kent. Van fietsen in Central Park in New York, Berlijn, Bangkok en Barcelona. Kijk ik ernaar uit om jullie nu dezelfde ervaring geven door de straten van Madrid!

A title

Image Box text

Onze tours

Op de fiets Madrid verkennen wordt steeds populairder. Tijdens onze tours zie je super veel in relatief korte tijd. Vervolgens kan je zelf op pad om de stad verder te verkennen. Een stad ervaren op de op de fiets is gewoon net anders als te voet heel Madrid doorlopen. Daarnaast is fiets een super duurzaam vervoersmiddel dat perfect past binnen onze Nederlandse wortels. Ben je enthousiast? Neem dan vooral een kijkje op ons touroverzicht.