Markthallen in Madrid

Markthallen in Madrid: Mercado San Fernando

De nummer 1 van alle markthallen in Madrid voor mij: Mercado San Fernando! Mercado San Fernando ligt in de wijk Lavapiés. De hal is niet de mooiste, niet de sjiekste, maar gezellig is deze markthal absoluut! Je vindt hier ongeveer 20 kraampjes. Vooral in het weekend is het hier erg gezellig. De hal heeft ook allerlei leuke culturele activiteiten en is eigenlijk een beetje het sociale middelpunt van de wijk Lavapiés geworden. Er komen hier vrienden, gezinnen en grote families samen om het weekend te vieren. Bij de verschillende kraampjes kun je wat eten en drinken bestellen en kletsen met je vrienden. Het is rumoerig, er rennen kinderen rond en je zal niet snel een andere taal horen dan Spaans. Mocht je opzoek zijn naar een speciaalbier zaakje. Die zit ook in deze markthal (ergens in het midden). Verder zit er links naast de ingang een kraam met heerlijke Ceviche. De favoriet van onze gids Janne zit vanaf de ingang gezien rechts in de hoek. Een Griekse kraam waar ze een heerlijke pita hebben. 

Markthallen in Madrid

Mercado de la Cebada

Deze mercado ligt in de wijk La Latina. We bezoeken hem vaak ook even tijdens de fietstour. In de zomer is het een fijne koele plek om te ontsnappen aan de hitte en in de winter is deze hal lekker beschut. Deze markthal is fantastisch om doordeweeks Spaanse verse producten te kopen, ik doe hier zelf vaak mijn boodschappen. De hal heeft 2 verdiepingen met prachtige viskramen, groentekramen, wijnwinkels maar bijvoorbeeld ook een klokkenmaker. Kortom ook een leuke plek als je houdt van fotograferen. Maar ook deze hal krijgt in het weekend een andere sfeer. Op zondag is hij trouwens dicht. Maar zaterdagmiddag vanaf een uur of 2 wordt het hier gezellig. Je kunt dan lekker en goedkoop tapas eten. Bij de viskraam hebben ze gemarineerde mosselen, inktvis, gamba’s en nog veel meer. Een glaasje witte wijn (uit een plastic bekertje) erbij en je hebt de perfecte zaterdagmiddag besteding in La Latina. Tip: met de kinderen op pad? In de markthal zit ook een hele goede ijswinkel. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de rechterkant. Het perenijs is daar erg lekker.

Marthallen Madrid

Markthallen in Madrid: Mercado San Miguel

Mercado San Miguel is de bekendste markthal van Madrid midden in het centrum. Je kunt hem een beetje vergelijken met de markthal in Rotterdam. Er zijn meer dan 30 verschillende eetkraampjes. Hier is geen boodschappen gedeelte. Het monumentale pand is sowieso al het bekijken waard. Het is gebouwd in 1916 en is een aantal jaar geleden weer helemaal opgeknapt. De constructie van metaal en glas maakt de hal een echte eye catcher. Ook deze mercado is niet gemaakt om rustig te zitten. Het idee is dat je overal wat lekkers haalt en daarbij vooral ook wat drinkt. Je kunt hier de meest luxe snacks kopen zoals kaviaar of oesters met champagne maar ook lekkere traditionele tapas zoals ham, croquetas en patatas bravas. Wil je graag een overzicht van alle kraampjes bij mercado san Miguel klik dan hier.

Mercado Valle Hermoso

Deze markthal ligt in de wijk Malasaña. Een markthal met kraampjes die restaurant kwaliteit hebben. De markthal is gezellig ingericht en er is veel te beleven. Het is hier net iets sjieker, het noorden van Madrid staat namelijk bekend om als een sjieker gedeelte waar je goed kunt eten. 

Mercado Anton Martin

Deze hal ligt bij het gelijknamige metrostation. Ik kom hier heel graag. Op zondag is deze hal dicht maar op alle andere dagen van de week kun je hier heerlijk eten. De beste pizza van Madrid vind je misschien wel hier, bij La Saleta. Lekkere dunne pizzabodems en goede ingrediënten. Een andere favoriet is de Ceviche op de bovenste verdieping. Ze hebben hier een variant uit Ecuador die echt verrukkelijk is: inkvis, garnalen in een sausje met kokosmelk, mango en avocado. Exotischer kun je het niet krijgen.

Ik heb je hier 5 leuke tips geven wat betreft markthallen. Maar er is nog veel meer. Iedere wijk heeft eigenlijk wel zijn eigen markthal. Dus mocht je ergens het woord mercado zien staan zou ik je altijd willen aanraden om even binnen te kijken. Zeker als je trek hebt gekregen van al het slenteren door Madrid. Zo heeft de wijk Salamanca bijvoorbeeld ook een markthal genaamd Mercado de la Paz. Deze is wat sjieker net zoals de wijk. Mercado San Anton ligt in de wijk Chueca. Of mercado de Maravillas vlak bij de metrohalte Cuatro Caminos. Dit is de grootste van Europa met wel 200 kraampjes! Kortom ik maak het je makkelijk door er 5 uit te lichten maar dit wil niet zeggen dat de anderen niet leuk zijn. De conclusie is dat een citytrip Madrid niet genoeg is om alle lekkernijen van de stad te kunnen ontdekken, maar met deze lijst markthallen Madrid kom je hopelijk een eindje op weg.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.