Zomers eten, Gazpacho!

Gazpacho is iets wat je gewoon nodig hebt in de zomer in Madrid. In Juni is echter nog geen zomer te noemen, tijdens de heetste periodes kan de temperatuur hier oplopen tot over de 40 graden! Voor meer informatie over het weer in Madrid kun je deze blog ook eens bekijken.

Dit soort hoge temperaturen hebben een andere aanpak nodig. Het tempo mag wat lager en het is belangrijk dat je op de juiste momenten naar buiten gaat en actief bent.

Ook heb je in de zomer vaak minder zin om boven een heet fornuis te staan. Daarom zijn er een aantal lekker Spaanse koude gerechten die perfect zijn voor dit soort hete dagen. En hete dagen zijn er tegenwoordig in Nederland ook genoeg, dus ik ga je het recept geven van een heerlijke Spaanse gazpacho. 

Gazpacho wordt momenteel op veel plekken verkocht in Madrid, ook to go. In Nederland drink ik graag tomatensap met wat tabasco en citroensap erin, maar gazpacho is toch nog wel een wat spannendere variant. In Madrid kun je gazpacho eten in een restaurant, maar ook in de supermarkt kopen. Ik vind deze ook erg lekker!

Goed, wat heb je nodig op Gazpacho te maken? Je belangrijkste keukengerei is een staafmixer of een blender. Het geheim voor een goede Gazpacho is misschien toch wel dat je gewoon goede verse producten moet gebruiken. Alhoewel wanneer je de gazpacho een nachtje in de koelkast laat staan mengen de smaken wel wat beter en is hij misschien nog wel lekkerder. 

De ingrediënten voor het recept dat ik gebruik zijn: 

  • 50 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr tomaten (van goede kwaliteit)
  • 3 eetlepels azijn
  • Halve rode ui
  • 1 komkommer
  • Snuf peper en zout

Deze ingrediënten pureer je met de staafmixer of de blender en je hebt een heerlijke gazpacho. Als je geen zin hebt om te wachten tot hij echt koud is kun je er ook gewoon een ijsblokje in doen. Ik zeg: “Smakelijk!”

Gazpacho
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.