Wijk Chueca Madrid

In deze blog geef ik je de leukste tips in info over de wijk Chueca Madrid. Deze wijk is een van de levendigste wijken van de stad. Het maakt niet uit op welk uur van de dag je hier komt het is altijd druk. Chueca staat vooral bekend als “LHBT buurt” maar over het algemeen trekt de wijk een heel gemengd publiek. In 2005 werd het homohuwelijk pas gelegaliseerd in Madrid. Wel werd in 2007 het Europese Gay festival Europride voor het eerst georganiseerd in Madrid en natuurlijk in de wijk Chueca. Dus sinds 2007 heeft Chueca toch wel een beetje de stempel LHBT buurt gekregen. Ieder jaar wordt in Chueca de Gaypride weer georganiseerd en dit is normaal gesproken een fantastisch uitbundig evenement.  

Wijk Chueca Madrid
Pride: Wijk Chueca Madrid

Hoogtepunten wijk Chueca Madrid

Het centrale plein Plaza de Chueca is een van de populaire pleinen in Madrid. Hier kun je fijn op een terras zitten en mensen kijken want die zijn in het centrum van Chueca vaak wel wat extravaganter dan in de gemiddelde Nederlandse stad. Verder loopt dwars door Chueca een van de populairste winkelstraten van Madrid: Calle de Fuencarral. Echter staat Chueca ook bekend om het kwaliteitsaanbod van mooie leren Spaanse schoenen. Deze mooie schoenenwinkels vind je vooral in de straten Calle Augusto Figueroa en Calle de Fernando VI. Andere bezienswaardigheden zijn Museo Municipal, Museo Romántico, Palacio de Jusicia en Palacio de Longoria. Palacio de Longoria is ook zeker de moeite om gewoon even langs te lopen. Het gebouw is een van de weinige voorbeelden van de modernistische architectuur in Madrid. In 1902 werd het paleis gebouwd als woning voor een bankier. Momenteel is de Spaanse schrijversbond hier gevestigd. 

Eten en drinken Chueca

Mercado San Anton of Mercado de San Ildefenso.
Beide markthallen zijn hip en dus de perfecte plek om wat te eten of drinken met vrienden. Op de eerste verdieping worden vooral producten verkocht maar boven kun je op het terras zitten en heerlijk internationaal eten bestellen. Tijdens de borrel is het lastig om een plekje te bemachtigen. Het is dan ook nooit verkeerd om van tevoren even te bellen om een tafel te reserveren.  Voor meer markthallen in Madrid bekijk dan ook even deze blog!
Adres: Mercado San Anton: Calle de Auhusto Figueroa 24 
Mercado san Ildefenso: Calle de Fuencarral 57
Klik hier voor de website van Mercado San Anton
Klik hier voor de website van Mercado San Ildefenso

Restaurants Momo of Propaganda.

2 stijlvolle restaurants in dezelfde straat in de wijk Chueca Madrid: Calle de la Libertad 8 en 12. Je kunt hier een uitstekend dagmenu eten voor minder dan 13 euro. Je krijgt dan een voor- hoofd- en nagerecht wat iedere week varieert. In Madrid eet men het dagmenu tussen 14.00 en 16.00 uur van maanden tot en met vrijdag.
Klik hier voor de website van Momo
Klik hier voor de website van Propaganda

Lekker zoet in Chueca! Even zin in iets zoets tijdens het shoppen? Bij Cacao Sampaka kun je de lekkerste bonbons kopen. Er is een plek om binnen te zitten en op een koude winterse dag in Madrid lekker een chocolademelk te drinken. 
Adres: Calle Orellena 4
Klik hier voor de website van Cacoa Sampaka

Meer toe aan een uitgebreide koffiepauze met een lekker taartje er bij? Dan is Dray Martina misschien wel iets voor jou. Een hippe plek die leuk versierd is met allemaal spiegels. 
Adres: Calle Argensola 7


Cocktails in de Wijk Chueca Madrid!

Na een middag slenteren heb je wel een lekker cocktail verdiend. Entre Santos Cocktail Bar & Food is een hippe tent. Het leuke is dat ze hier echt speciale cocktails hebben. Kortom als je een liefhebber bent ben je hier aan het juiste adres. 
Adres: Calle de San Bartolome 4
Klik hier voor de website van Entre Santos

Ik denk dat je zo een heel eind komt in de wijk Chueca Madrid. Voor meer info en tips voor je citytrip Madrid, kijk bijvoorbeeld ook eens op mijn Instagram pagina. En mijn laatste advies, boek een fietstour op je eerste dag in Madrid, dan heb heb je direct een mooi overzicht van de verschillende wijken in Madrid. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.