Weer in Madrid

Ik ga op reis en ik neem mee: een aantal dikke truien of lekker zomerkleding? In deze blog vind je meer informatie over het weer in Madrid. Het is natuurlijk wel handig om te weten wat je allemaal mee moet nemen.

Zomer en winter Madrid

Tijdens de zomer kan het erg warm zijn in de Spaanse hoofdstad. De temperatuur kan soms oplopen tot zo’n 40 graden en in de straten waar weinig wind is voelt het dan nog warmer! Madrid is natuurlijk geen kustplaats dus de frisse zeewind mist hier. De warmste periode in Madrid is ongeveer vanaf juni tot en met augustus.Tijdens dit winter kan het in Madrid weer heel koud zijn. In de winter van 2020 lag er zelfs een dik pak sneeuw! Er waren toen zelfs mensen op snowboards te vinden. De gemiddelde temperatuur tijdens de maanden december en januari ligt tussen de 4 en 11 graden.

Reisadvies voor Madrid

De beste maanden om Madrid te bezoeken? Madrid is natuurlijk altijd geweldig om te bezoeken maar het zoals je nu weet kan het de winter erg koud worden en in de zomer erg warm. De beste periode wat betreft het weer in Madrid om een stedentrip te boeken is vanaf maart. Vanaf dan zal de zon vaker en langer gaan schijnen worden de temperaturen wat aangenamer. De ideale maanden voor een citytrip zijn maart, mei, juni, september en oktober.

Volgens ons zijn het voorjaar of het najaar dus de beste periodes om je stedentrip naar Madrid te boeken. Tijdens deze periodes is een fietstour natuurlijk dé perfecte activiteit

Weer in Madrid, voorspellingen

Madrid is gelegen boven zeeniveau waardoor het ’s nachts wat kouder is in vergelijking met andere Spaanse steden. Mede door de hogere ligging is ook de temperatuur in de winter wat lager. Sneeuwen in Madrid doet het dus maar heel zelden (uitzondering daar gelaten). In de berg gebieden rondom Madrid is natuurlijk wel sneeuw te vinden.

Wil je het weer checken tijdens je verblijf? Neem dan een kijkje op Weeronline!

Weer in Madrid, Zonuren Madrid

In de winter kan de zon dan wat minder lang schijnen maar tijdens de zomermaanden schijnt de zon ongeveer 12 uur per dag. In de zomermaanden worden de wintermaanden dus even recht getrokken!

FAQ

De maanden maart, mei, juni, september en oktober zijn volgens ons de beste maanden om je stedentrip naar Madrid te boeken.

Er is super veel te doen in Madrid. Je kan je dus eigenlijk altijd wel vermaken. Hier kunnen we je dus niet echt een goed advies over geven. Blijf vooral zo lang mogelijk.

De luchthaven is super groot er er zijn verschillende opties. Je kan met de Taxi maar ook met de trein (goedkoper en sneller). Als je niet teveel bagage bij hebt kan je ook de metro pakken. Heb je wel veel bagage en is het spits? Pak dan de shuttlebus.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.