Uitgaan in Madrid

Uitgaan in Madrid is fantastisch. Wie een stedentrip Madrid gaat boeken, kan op voorhand van één ding zeker zijn: Je zal een geweldige tijd beleven. De kans is groot dat je tijd tekort komt om alle mooie plekken die Madrid in huis heeft te bezoeken. Uitgaan in Madrid doe je in één van de ontelbare geweldige uitgaansgelegenheden die de Spaanse hoofdstad rijk is. Madrid bestaat uit vele uitgaansgebieden die stuk voor stuk gekenmerkt worden door hun eigen karakteristieke sfeer. Lees verder om erachter te komen wat de mooiste plekken zijn wat betreft uitgaan in Madrid.

De uitgaansgebieden van Madrid

Uitgaan in Madrid lijkt wel één groot openluchtterras. Waar de ene wijk grossiert in clubs en discotheken, staat de andere wijk weer bekend om de vele tapasbarretjes en gezellige restaurantjes. Hieronder lees je welke wijken absoluut het bezoeken waard zijn.

Puerto del Sol

Puerto del Sol bezoek je wanneer je wilt genieten van de authentieke Spaanse tapasbarretjes en restaurantjes. Een absolute aanrader in deze wijk is het bezoeken van Las Cuevas de Sesam oftewel de Grotten van Sesam. Hier waan je je in een authentiek ondergronds Hobbithuis zoals die prachtig werd weergeven in de filmtrilogie naar het wereldberoemde boek van Tolkien. Het ovale plafond en het warme interieur laten je geloven dat je in een andere wereld bent beland. Bij la negra Tomasa vlakbij sol kun je naar Cubaanse live muziek luisteren. Je kunt hier ook lekker eten en salsa dansen. Uitgaan in Madrid

La Latina: de verborgen parel van Madrid

De wijk La Latina is het apart vermelden meer dan waard. Net zoals Puerto del Sol barst het hier van de tapasbarretjes. In Latina vind je die in één van de vele kronkelige en eeuwenoude steegjes en straatjes. De straat Cava Baja is dé tapasstraat die zekr het bezoeken waard is. Deze wijk levert sprookjesachtige taferelen op terwijl je hier voornamelijk locals aantreft. Het grote toeristische publiek heeft La Latina nauwelijks ontdekt en dat draagt alleen maar bij aan de sprookjesachtige sfeer die heer heerst.

Torre Europa: Madrid uitgaan in stijl

Torre Europa is de thuisbasis van Santiago de Bernabeu, het stadion van voetbalgrootmacht Real Madrid. Bijgenaamd de Koninklijken zijn ze gehuisvest in deze vorstelijke wijk waar alles elegantie uitademt. In deze wijk vind je veel trendy en chique restaurantjes. Hou er rekening mee dat de prijzen voor uitgaan Madrid in Torre Europa een stuk hoger liggen dan in de rest van de stad.

Chueca

Wat de wijk Soho is voor London, is Chueca voor Madrid. Deze wijk staat bekend om haar LGBT-vriendelijkheid. Hier vind je dan ook veel gay barretjes die bekend staan om hun gemoedelijkheid, gezelligheid en uitbundigheid.

Las Huertas

Las Huertas ligt naast de wijk Puerto del Sol. Waar Puerto del Sol gekenmerkt wordt door alle tapasbarretjes en restaurantjes, staat Las Huertas juist bekend om de vele clubs en discotheken. Ideaal om vanuit Puerto del Sol een deurtje verder te gaan kijken in Las Huertas om de hele nacht door te feesten en te dansen. Want daar krijg je in Las Huertas volop de kans voor.

Uitgaan Madrid: Clubs en discotheken

Als je houdt van dansen en je je het liefst tussen zoveel mogelijk mensen begeeft, dan ga je naar Teatro Kapital. Deze immens grote club heeft maar liefst zeven verdiepingen met elke verdieping een eigen muziekstijl.
Een andere club waar je veel variatie kan verwachten is Joy Eslava. Weliswaar niet zo groot als Kapital, maar hier wordt elke dag van de week een ander genre muziek gedraaid. Geen avond is hetzelfde in het stijlvolle Joy Eslava.

Uitgaan Madrid: Tapasbarretjes en terrassen in Madrid

Kenmerkend voor de Spaanse cultuur is tapas eten terwijl er een flamenco show wordt opgevoerd. In de wijken La Latina en Puerto del Sol krijg je hier volop de kans voor. Lekker eten terwijl je luistert naar de typische Spaanse gitaarmuziek met veel zang en dans. Deze show heb ik zelf een paar keer bezocht en vond ik erg mooi.

Uitgaan in Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.