Top 5 luxe restaurants Madrid

Je bent jarig, jullie zijn drie jaar samen, je hebt een nieuwe baan of misschien is het jullie verlovingsdag, kortom er is iets te vieren. Het is dan een aanrader uiteten te gaan in een van chiqueste restaurants van Madrid. Een combinatie van mooie gerechten, sublieme service en een prachtige entourage is dan natuurlijk van belang. Daarom heb ik een Top 5 luxe restaurants Madrid opgesteld, zodat jullie verzekerd zijn van een onvergetelijke avond. 

Aarde

Wil je chique uit eten, maar toch met een hip randje? Ga dan naar Restaurant Aarde. Hier wordt gekookt op hoog niveau, is de service erg goed en is de sfeer fantastisch. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Reserveer op tijd je tafeltje, want het is er erg vaak snel vol. Bij de reservering kun je aangeven of je buiten of binnen wilt zitten. Aarde heeft een Afrikaanse keuken en ze bereiden het vlees en de vis op een Afrikaanse Braai. Probeer de Wagyu steak of een van de heerlijke sushi gerechten! Als je allergieën of dieetwensen hebt, dan wordt er rekening mee gehouden.

Locatie: Pl. de la Independencia, 10, 28001 Madrid

Marmintón

Het kleine, gezellige restaurantje is gelegen in La Latina. Zodra je binnenkomt word je omringd door goede sfeer en gezelligheid. Marmiton heeft een traditionele keuken waar alle gerechten op een speciale manier worden bereid. Ze spelen met gedurfde smaken en bij ieder gerecht komt de chef vertellen wat er op het bord ligt, terwijl de ober bijpassende wijnen bij de gerechten serveert. De menukaart wisselt regelmatig omdat ze werken met seizoensproducten.

Locatie: C. de las Aguas, 6, 28005 Madrid

Numa Pompilio

Houd jij van Italiaans eten? Dan is Numa Pompilio het perfecte restaurant voor jou! Het is zowel binnen als buiten op het terras erg mooi. Mijn voorkeur gaat uit naar het terras omdat je dan omringt bent door prachtige bloemen en bomen. Het voelt bijna als een mini geheime tuin. Het eten is voortreffelijk en goed gepresenteerd. Een aanrader is de kreeft Tagliatelle of de Tiramisu, dit zijn mijn favorieten, maar eigenlijk is alles hier heerlijk.

Adres: C. de Velázquez, 18, 28001 Madrid

Restaurant En la Parra

La Parra is een prachtig restaurant waar je fantastisch kunt lunchen en dineren. Het restaurant is gelegen in Salamanca. Bij En la Parra serveren ze allemaal kleine gerechten. Het menu is spannend en de borden zijn net schilderijen. Je kan kiezen voor een 6 gangenmenu of zelfs 15! Het eten wordt vakkundig bereid en gepresenteerd en de bediening vertelt precies welke ingrediënten er zijn gebruikt. Ook kun je bij het eten kiezen voor een wijnarrangement.

Adres: C. San Pablo, 80, 37008 Salamanca

Paco Roncero

Wil je eens een avondje echt uit? Met alleen maar kunstwerkjes, bijzondere smaken en combinaties op je bord? Dan moet je een tafeltje reserveren bij Paco Roncero. Vanuit de keuken wordt er gekookt alsof de wereld er vanaf hangt. De menukaart is  redelijk ingewikkeld en de combinaties soms iets te gedurfd maar het is altijd lekker. Ook dit restaurant hoort dus thuis in de Top 5 luxe restaurants Madrid.

Adres: C. de Alcalá, 15, 28014 Madrid

Meer tips over restaurant maar ook de leuke plekken van Madrid? Boek dat hier onze fietstour.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.