Top 10 bezienswaardigheden in Madrid

Ben jij van plan om een stedentrip te maken naar Madrid? Doen! De levendige hoofdstad van Spanje (met zo’n 6 miljoen inwoners) leent zich perfect om de rijke historie van het land te leren kennen of te genieten van de Spaanse zon. Daarom geven wij je hier de Top 10 bezienswaardigheden Madrid. Er zijn talloze bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen tijdens je citytrip Madrid. Bestel een cava op een terras op Plaza Mayor, krik je Spaans op tijdens een gesprek met een vriendelijke local in het Retiro Park of kijk je ogen uit vanaf een panoramisch observatiedek.

Even voor je verder leest… Het echte hoogtepunt van je citytrip in Madrid is natuurlijk onze fietstour! 

Bekijk fietstour

Dit is onze top 10 highlights in Madrid

1. Retiro Park

Één van de bezienswaardigheden Madrid die je zeker niet mag missen, is het grote stadpark Retiro. Een groene oase middenin in het centrum van de stad. Vandaar dat Madrilenen hier vooral in het weekend komen om te wandelen of om een terrasje te pakken terwijl de vele straatartiesten hun kunsten vertonen. Bij het grote meer kun je een bootje te huren. Je hebt hier een aantal bezienswaardigheden. Ëén van de bekendste is het ‘Palacio de Cristal’, geïnspireerd op Crystal Palace in Londen.

Fietstour bezienswaardigheden Madrid

A title

Image Box text

2. Prado museum

Het Prado museum is één van de bekendste en drukst bezochte kunstmusea ter wereld. Je ziet hier de geschiedenis van Spanje van de 14e t/m de 19e eeuw terug op meer dan 7600 schilderijen en tekeningen van diverse Spaanse schilders.
Het beroemdste werk dat in het Prado Museum hangt, is ‘Las Meninas’, een zelfportret van Velázquez met de koning en koningin in de spiegel achter hem. Voor meer informatie kun je op deze website kijken.

3. Koninklijk Paleis

Het ‘Palacio Real’ heeft 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa daarom hoort deze absoluut thuis in onze lijst van top 10 bezienswaardigheden Madrid. De koninklijke familie woont niet meer in dit paleis, maar het wordt nog wel gebruikt voor officiële gelegenheden. Tijdens een rondleiding krijg je o.a. een aantal van de kamers te zien, de koninklijke apotheek (daar werden medicijnen speciaal voor de koning gemaakt) en het wapenmuseum waar je oude wapens en martelwerktuigen uit de middeleeuwen vindt. Kaartsen kun je online kopen via deze website.

Het koninklijk paleis Madrid

A title

Image Box text

A title

Image Box text

4. Plaza Mayor

Plaza Mayor is het historische, autovrije plein in het centrum de stad. Rondom het plein bevinden zich winkeltjes, restaurants en terrassen. Vroeger werden hier o.a. ridder- en stierengevechten gehouden. Tegenwoordig vinden hier vooral grote evenementen en feesten plaats. Op het plein vind je veel straatmuzikanten en portrettekenaars.

Meer top 10 bezienswaardigheden in Madrid

5. La Cibeles

Midden op het plein Plaza de la Cibeles staat een fontein met het marmeren beeld van ‘La Cibeles’, de godin van de Vruchtbaarheid. Als voetbalclub Real Madrid een belangrijke prijs wint dan stroomt het plein vol met feestvierders. Je vindt hier het Palacio de Communicaciones, een opvallend wit gebouw dat ook wel ‘de bruidstaart’ wordt genoemd. Het is het voormalige hoofdpostkantoor van de stad. Tegenwoordig is het gemeentehuis van Madrid hier gevestigd.

6. Bernabéu stadion

Het stadion van voetbalclub Real Madrid (gebouwd in 1947) is zeer indrukwekkend. Het biedt plaats aan meer dan 75.000 toeschouwers.
Je kunt ervoor kiezen om een stadion tour te doen. Met audioapparatuur loop je langs belangrijke plekken van het voetbalstadion, zoals de kleedkamers, spelerstunnel etc. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht. Kortom voor de voetballiefhebber hoort het stadion zeker in de top 10 bezienswaardigheden in Madrid lijst.

7. Centro de arte Reina Sofia

Een museum, gevestigd in een voormalig ziekenhuis, dat vooral gericht is op moderne en hedendaagse kunst. Je vindt hier bijvoorbeeld werken van Pablo Picasso, Salvador Dali en Joan Miró. Het beroemdste werk dat hier te vinden is, is ‘Guernica’ van Pablo Picasso. Hij heeft dit geschilderd in 1937 na een bombardement tijdens de Spaanse Burgeroorlog op de stad Gernika.

8. Faro de Madrid

In dit lijstje van activiteiten Madrid hoort deze 92 meter hoge toren met een panoramisch observatiedek zeker thuis! Zodra je de lift uitstapt, bevind je je op één van de mooiste uitkijkpunten en heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

9. Templo de Debod

Deze Egyptische tempel is een geschenk van Egypte aan Madrid. Toen de Spanjaarden Egypte in de vorige eeuw geholpen hadden om archeologische schatten veilig te stellen bij een overstroming, werd de tempel steen voor steen afgebroken en in Madrid weer opgebouwd.

10. Plaza Puerta del Sol

Dit autovrije, levendige plein(Poort van de Zon) dankt zijn naam aan een poort die in de middeleeuwen aan de oostelijke kant van het plein stond, de zonkant.
Een standbeeld van koning Carlos III kijkt naar het voormalige hoofdpostkantoor. Daar ligt het nulpunt voor het Spaanse wegennet. Alle afstanden worden vanaf dit punt gemeten.

Het andere standbeeld op het plein (El Oso y El Madroño), is populaire ontmoetingsplaats voor de Madrilenen.
Op Oudejaarsavond is het plein vol met mensen die volgens traditie om middernacht met 12 druiven (dat brengt geluk) en cava het nieuwe jaar inluiden.

Dit zijn onze Top 10 bezienswaardigheden Madrid. Veel plezier!

Activiteiten Madrid met Bisi tours

Kun jij niet wachten om je koffers te pakken en een citytrip Madrid te boeken?? Boek dan nu één van de Bisi tours en leer op een persoonlijke manier de hoofdstad kennen. Dit maakt jou stedentrip nóg leuker! Vamos!

FAQ

De meest populaire bezienswaardigheden zijnhet Prado museum, het Koninklijk paleis en Plaza Mayor.

De 3 bekendste musea in Madrid zijn de Reina Sofia, het Prado en het Thyssen-Bornemisza museum.

Daar kunnen we heel makkelijk over zijn. Dat is de Fietstour van Bisitours. Boek hem nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.