Templo de Debod

Templo de Debod is een Egyptische tempel aan de rand van het centrum van Madrid. Apart denk je nu, wat doet die tempel daar dan? Ik zal je eerst wat over de geschiedenis van deze tempel vertellen. De tempel is in de 4e eeuw voor Christus gebouwd. Maar in 1968 herbouwd in Madrid. Je kunt de tempel vinden in Parque del Oeste. Daarvoor stond hij in de buurt van de plaats Aswan in het zuiden van Egypte. Deze plaats ligt aan de rivier de Nijl die in de jaren 60 veel overstroomde. Dit vormde een bedreiging voor de steden grenzend aan de Nijl en voor de bouwwerken die aan de oever van de Nijl stonden. Onder andere Spaanse ingenieurs hielpen mee met het bouwen van de Aswandam om dit probleem op te lossen en als dank schonk Egypte de Tempel van Debod aan Spanje!

Nu kun je Templo de Debod bezoeken. Het is er meestal druk dus je moet vaak even in de rij staan. Er mogen namelijk maar 30 bezoekers tegelijkertijd naar binnen. Bezoek aan de Tempel is gratis. De tempel is niet groot dus als de rij echt te lang is kun je het ook overslaan maar het is toch wel erg bijzonder om zo’n Egyptische tempel in Spanje even vanbinnen te bekijken.

Het park rondom Templo de Debod is ook het bezoeken waard. Een van de beste plekken voor een prachtige zonsondergang in Madrid. Je kunt vanuit hier uitkijken op het koninklijk paleis en het park Casa de Campo. Als je vanuit dit park een stukje naar beneden loopt vind je een prachtige rozentuin (Rosaleda). De rozen die hier staan zijn afkomstig uit allerlei verschillende landen. Ook tijdens onze fietstour bezoeken we dit park vaak even. Vanwege het uitzichtpunt geeft het namelijk ook mooi overzicht over de stad. 

Templo de Debod

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.