Ontbijten in Madrid

Ontbijten in Madrid is erg makkelijk. Er wordt in Spanje namelijk veel buiten de deur ontbeten. Bijna iedere bar heeft dus wel een ontbijtmenuutje. Het standaard Spaanse ontbijt zijn tostadas con tomate (en jamon), café con leche en een zumo de naranja. Dus een geroosterde boterham met gepureerde tomaat, olie en zout, een koffie met melk, en een sinaasappelsap.

Je kunt hier natuurlijk eindeloos op variëren. De tostadas kunnen met tomaat, maar ook met ham. Je kunt ze ook zoet bestellen met jam en boter. Eigenlijk is alles lekker. Vervolgens zijn er natuurlijk veel varianten op de koffie. Maar de grote vraag blijft vaak. Hoe bestel je koffie in Spanje? 
– Café con leche: half koffie, half melk
– Cortado: espresso met warme melk
– Café solo: espresso
– Americano: zwarte koffie
– Cappuccino: half koffie, half melk met wat schuim en chocoladepoeder

Gastronomie Madrid

De beste plekken om te ontbijten in Madrid voor onze fietstour

Plenti. In de buurt van de startlocatie van de fietstour zijn een aantal leuke ontbijtzaken. De dichtstbijzijnde is Plenti. Dit is een hippe koffiezaak waar wel vaak een rij staat. maar dat komt ook door de goede kwaliteit. Meestal kom je snel aan de beurt en is het het wachten wel waard. Plenti is een wat hippere tent. Ze hebben tostadas met avocado en ook andere lekker ontbijtgerechten zoals saksuka. 

Viena Capellanes. Deze ontbijtzaak is wat traditioneler. Het is een keten met 76 vestigingen in Madrid en er zit ook een Viena Capellanes vlakbij de fietsenwinkel. Ze hebben hier lekker gebakjes, croisantjes en andere zoetigheden. Ook het klassieke ontbijt zoals hierboven beschreven is natuurlijk aanwezig. Binnen kun je erg gezellig zitten en buiten hebben ze ook een overdekt terras dat erg comfortabel is.

Brisket Restaurante. Deze ontbijtzaak zit om de hoek bij de fietsenwinkel. Ze hebben een klein terras waar je lekker kunt zitten. Vanbinnen is het ook mooi ingericht. Wat betreft het ontbijt serveren ze precies wat je kunt verwachten. Lekker koffie, een tostada of croissantje en verse jus. Kortom een aanrader om even snel een ontbijtje te pakken voor de tour. Laat de sjieke sfeer van het restaurant je vooral niet afschrikken. De prijzen zijn heel normaal. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.