Octopus op Galicische wijze

Ik kan me nog goed de eerste keer herinneren dat ik voor het eerst octopus op Galicische wijze at. Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuwe smaken te ontdekken. Vaak heb ik de neiging om te bestellen waarvan ik niet weet wat het is, puur uit nieuwsgierigheid. De eerste keer dat ik octopus at was ook in Spanje, in Valencia, bij Bodega la Peseta. De feestelijke manier van opdienen en de kleuren van het gerecht maakten direct indruk. 

Nu ben ik ongeveer 20 arme octopussen verder en nog steeds groot fan van dit gerecht. Ik dacht altijd dat dit zo’n typisch gerecht was dat je beter in een restaurant kun bestellen omdat het thuis te ingewikkeld is om te maken maar dat is dus absoluut niet waar. Je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig en je steelt de show met dit gerecht! Dus bij deze het recept van Octopus op Galicische wijze.

De ingrediënten die je nodig hebt voor Octopus op Galicische wijze zijn:

  • 200 tot 250 gram gekookte octopus
  • Aardappelen
  • Olijfolie van goede kwaliteit
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Citroensap
  • Kruiden en groenten om de octopus in te koken. Deze kunnen zijn: ui, wortel, prei, en kruiden zoals: laurierbladeren, peterselie, tijm en peperkorrels.

Oké, eerst moet je de octopus dus koken. Belangrijk om even te weten hoe dit moet. Tijdens een vakantie in Ibiza hadden we zelf een octopus gevangen en deze een beetje gekookt en opgebakken, deze was vervolgens enorm taai en eigenlijk niet te eten. Dus bij deze vertel ik je hoe het wél moet! Voorgekookte octopus is trouwens de makkelijke versie voor Octopus op Galicische wijze en ook een goede optie voor dit gerecht. Maar wel minder spannend.

Om de octopus te koken vul een soeppan voor 2/3 met water en de gewenste groenten en kruiden. Bijvoorbeeld die die genoemd staan bij de ingrediënten. Breng dit aan de kook en laat even doorkoken. Voeg de losgesneden octopus toe (gesneden zoals te zien is op foto) en doe de deksel op de pan. Laat de octopus 25 tot 45 minuten koken. Je kunt testen of hij gaar is door met een vork er een op te prikken, als hij er weer afvalt is de octopus gaar!

Octopus op Galicische wijze

Schep de octupus uit het water en kook een aardappel in blokjes gesneden met schil gaar. 

Nu is het een kwestie van opdienen. Leg de aardappelen en octopus mooi op het bord. Bestrooi met paprikapoeder, citroensap, zout en een flinke scheut olijfolie en je kunt genieten van dit heerlijke gerecht: Octopus op Galicische wijze! 

Octopus op Galicische wijze

Ook tijdens de fietstour geef ik je veel lekker restauranttips. Word je liever meegenomen naar de beste tapasbars? Boek dan onze tapastour

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.