Mooie parken in Madrid

Madrid heeft vele mooie parken. Madrid is de hoofdstad en dat merk je. Het is druk en dus erg belangrijk om lekker naar buiten te kunnen gaan. Daarom vertel ik je graag meer over mijn favoriete parken in Madrid. Vooral in de zomermaanden, wanneer de temperaturen op kunnen lopen tot wel 40 graden is het park een goede plaats om een beetje aan de hitte te ontsnappen. In deze mooi parken in Madrid kun je heerlijk picknicken, fietsen of afkoelen onder een boom of bij een fontein.

Retiro Park

Het Retiro park is een van de populairste mooie parken van Madrid. We komen hier met de fietstour ook doorheen. Het park ik 1.4 vierkante kilometer groot en ligt aan de rand van het centrum, vlakbij de fietsenwinkel dus ideaal om na de fietstocht te picknicken of te ontspannen.

Oorspronkelijk was het park een tuin voor de koninklijke familie. Maar deze fantastische plek konden ze niet voor zichzelf houden en in de 19e eeuw werd het park geopend voor de bevolking van Madrid. Tot vreugde van de inwoners van Madrid. Het park wordt volop gebruikt om te sporten of om te ontspannen.

Er zijn een aantal dingen die je niet moet missen in het Retiro park. Bijvoorbeeld de grote rechthoekige vijver waar je lekker met een bootje kunt varen. En waar je aan de overkant op de trappen onder het stambeeld van Alfonso XII kunt zitten. Dit is een prachtige plek om van de laatste zonnestralen te genieten. Als je als stel op vakantie bent misschien een van de meest romantische plekken in Madrid voor een (zelf meegenomen) wijntje bij ondergaande zon in Madrid.

Mooie parken in Madrid
(Palacio de Cristal)

Ook leuk om even Palacio de Cristal (het kristallen paleis) te bekijken. Het is geïnspireerd op het Londense Crystal Palace. Het is prachtige stalen constructie met veel glas. Nu is het onderdeel van het Reina Sofia museum en vertonen ze wisselende exposities. Een magische plek met een mooie vijver ervoor. En zoek eens goed naar dieren in deze vijver, er zijn namelijk 2 speciale soorten te vinden!

Ik ga jullie ook mijn favoriete picknickplek verklappen. Ik probeer het je zo duidelijk mogelijk uitleggen. Aan de kant van estación del Arte kun je het park binnen lopen over een mooi breed pad richting het stambeeld van de gevallen engel. Direct daar, als je binnen komt aan de linkerkant heb je een heuveltje waar meer mensen zitten, muziek maken en samenkomen. Een gezellig plek en altijd wat te kijken!

Mooie parken in Madrid Rio

Rio in het Spaans betekend rivier. Dit park is de prachtige rivierbedding die ten zuiden van het centrum in Madrid ligt. Dit was niet altijd al een vredig park. Vroeger lag hier de m-30 waar ongeveer 200.000 auto’s per dag overheen reden. Gelukkig is er een tunnel gemaakt en is daar nu een park van ongeveer 20 kilometer lang gemaakt. Het park ligt naast de rivier de Manzanares. Het is leuk om naar zit park te fietsen. Als je graag fietsen wil huren, neem dan even contact met ons op voor informatie en prijzen. Op de fiets kun je een aantal prachtige bruggen ontdekken.

Ooit stond in dit park het Stadion van Atlético Madrid. Momenteel zijn ze er druk mee bezig om deze af te breken. In 2017 werd hier dan ook de laatste wedstrijd gespeeld.

En dan het strand! Want dat benoemen mensen vaak als enige nadeel van de stad Madrid in vergelijking met veel andere Spaanse steden. Het heeft geen strand. Nou in het park Madrid Rio kun je dus een soort stadsstrand vinden. Je kunt hier heerlijk zonnen en aan de rivier liggen. Als je uitstapt bij de metro Piramides kom je op dit “strandje”. Dit zijn dus twee mooie parken in Madrid die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.