Met kinderen een citytrip Madrid

Soms lijkt het een hele uitdaging om met kinderen een leuke citytrip in Madrid te organiseren. Want inderdaad organiseer het maar eens met een gevarieerd gezelschap. Toch is ook Madrid een uitstekende stad om met kinderen te bezoeken. In deze blog zet ik een aantal leuke kinderactiviteiten in Madrid op een rijtje.

Het pretpark in Casa de campo.

Madrid heeft een attractiepark in de stad. Je kunt het heel makkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Het pretpark heeft vele achtbanen en is erg gezellig voor kinderen. Kortom een leuke dagbesteding voor met jonge kinderen. Het Parque de atractiones is een beetje te vergelijken met Bobbejaanland, het park is namelijk ook door hetzelfde bedrijf bedacht. Het park heeft allerlei verschillende zones kortom voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld de rustige zone, de achtbaan zone, de natuurzone en het kindergebied. Het park heeft zeven achtbanen, een paar waterattracties, een bioscoop en nog veel meer. Voor prijzen en openingstijden kun je even op deze website kijken. Normaal gesproken is het park iedere dag open vanaf 12.00 uur ’s middags. Tip: koop je tickets online via deze link. Dat is namelijk vaak goedkoper dan wanneer je ze op lokatie koopt.

Bootje varen in het Retiro Park

In het Retiro park vind je een klein vierkant meertje. Erg leuk want hier kun je een bootje huren. En je kunt heerlijk spelen en genieten op het water. Kortom een leuke activiteit voor jong en oud. De kosten van deze activiteit zijn 5,80 per bootje per 45 minuten op doordeweekse dagen en op zaterdag, zondag en feestdagen kost het 7,50 per 45 minuten.

Met kinderen een citytrip Madrid is: eten in een van de kindvriendelijke markthallen.

Veel Spanjaarden gaan op zondag met hun vrienden en kinderen naar een markthal om daar lekker wat te eten. Ouders genieten van een drankje en de kinderen hebben de ruimte om te spelen in de Markthal. Kortom de ideale plek om met jonge kinderen naar toe te gaan. Ik raad jullie Mercado san Fernando aan of Mercado Marravillas. Voor meer markthallen kun je verder lezen in deze blog.

Voetballen op een van de pleintjes.

Voetballen is in Spanje natuurlijk ook een hele populaire sport. Madrid heeft vele pleintjes waar gevoetbald wordt door kinderen uit de buurt. Een gezellig voetbalveldje ligt in de wijk La Latina. Hier komen kinderen uit de buurt vaak samen en is het makkelijk om aan te sluiten. Ook voor ouders leuk om hier op een bankje te zitten en te genieten van je kinderen en de Spaanse sfeer.

Churros eten.

Want welk kind is nou niet dol op gefrituurde zoetigheden met chocola. Een heerlijke warme snack en de beste eet je toch echt bij San Gines. Hier kun je even lekker rustig op het terras bijkomen of bij minder goed weer in het sfeervolle cafe. Heerlijk tijdens je citytrip in Madrid met kinderen.

Skeeleren in het Park.

Bij de startlocatie van onze fietstours kun je ook skeelers huren. Een fijne bezigheid vooral op de zondagmiddag omdat het dan erg gezellig is in het park. In het park worden vaak skeeler lessen georganiseerd. Hierbij moet je tussen pionnen slalommen.

Met kinderen een citytrip Madrid is ijs eten!

Het lekkerste ijs van Madrid eet je bij Mistura. Mistura heeft verschillende locaties in Madrid. Een redelijk volwassen smaak misschien, maar het pistache ijs is fantastisch. Mistura heeft in Madrid verschillende locaties. Er is er bijvoorbeeld 1 in een zijstraat van Plaza Mayor.

Een dagje naar het zwembad

Madrid heeft een aantal mooie publieke zwembaden. Vooral lekker in de zomer wanneer het erg warm kan zijn in Madrid. In deze blog heb ik de zwembaden in Madrid voor je op een rijtje gezet. Klik hier om verder te lezen.

Speeltuinen die gezellig zijn voor jong en oud.

Op plaza 2 de mayo zijn 3 kleine speeltuintjes. Kortom een fijne plek voor kinderen om te spelen. Maar daarnaast is het een plein met vele terrassen en veel sfeer. Als ouder kun je dus lekker op het terras toekijken hoe je kinderen aan het spelen zijn. Typisch Spaans is dat geloof ik.

De dierentuin

Het Madrid Zoo Aquarium is een mooie en oude dierentuin uit 1770! Toen bevond het zich wel op een andere plek, namelijk in het Retiro park. Mu ligt het park net als het fractiepark in Casa de Campo aan de andere kant van de stad. De dierentuin heeft meer dan 3000 verschillende dieren. Ook hier is het weer het makkelijkst om de kaartjes voor tijdens je citytrip Madrid even van tevoren online te kopen via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.