Italiaans eten in Madrid

Italiaans eten in Madrid, dat kan! Maar waar? Ik zet drie goede Italiaanse restaurants voor je op een rijtje. In Spanje zijn Italianen een van de grootste gemeenschappen van immigrantengroepen. Spanje heeft ongeveer 230.000 Italiaanse burgers in het land. Ook in Madrid wonen veel italianen. Daarom heeft Madrid een aantal fanatische Italiaanse restaurants. Heerlijk om de Spaanse keuken een beetje af te wisselen als je langer in Madrid bent. Ik zet mijn favoriete Italiaanse restaurants voor je op een rijtje.

1. Fiaschetteria La Saletta

Dit fantastische Italiaanse restaurant bevind zich in de markthal Anton Martin. Je kunt hier heelijk Italiaans eten in Madrid. Kortom het is niet echt een restaurant maar wel een zeer grote marktkraam. Het is geen sjieke plek om te zitten maar wel heel gezellig, her heeft wat. En werkelijk alles wat de keuken uit komt is fantastisch. Ze gebruiken hele goede producten en zowel de pizza’s als de pastas zijn heerlijk. Vaak is het wel druk dus het is geen slecht idee om even te reserveren. Voor meer informatie kun je kijken op deze website.

Truffelpizza

2. Menomale

Bij dit Italiaanse restaurant ben ik geweest op aanraden van een Italiaan. En het was inderdaad heel erg lekker. De Pizza’s zijn rijk gevuld. Het zijn niet de typische napoletana maar de bodem is iets dikker. Ik vond ook de antipasta erg lekker. Het restaurant is knus en gezellig en het bevind zich in Malasaña. Italiaans eten in Madrid is hier echt een feestje.

pizza bij menomale

3. Nina Pasta bar

Dit restaurant ligt in de wijk la latina. Ze hebben hier geen pizza, alleen pasta. De pasta is heel authentiek en erg lekker. Je merkt dat alles vers is en gemaakt zoals het hoort. Daarnaast is de sfeer in het restaurant erg goed. Het is mooi en hip en heeft een open keuken. Ook maken ze hele goede Aperol Spritzen. Kortom een goed restaurant om ’s middags of ’s avonds een heerlijke pasta te eten. Voor meer informatie kun je op deze website kijken. 

pasta

Bij deze onze blog over Italiaans eten in Madrid. Over eten en drinken weten wij bij Bisitours veel. Vind je het leuk om door ons meegenomen te worden kun je ook onze tapastour boeken. Hier geen Italiaans eten maar wel heerlijke Spaanse tapas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.