Groepsactiviteiten in Madrid

1. Fietstour met Bisitours

De eerste tip voor groepsactiviteiten in Madrid is natuurlijk de fietstour met Bisitours. Madrid is de leukste stad om te fietsen.Tijdens de Nederlandstalige fietstour tour leiden we je rond door het prachtige Madrid. De gids zal vertellen over de cultuur, historie en architectuur van de stad Madrid en natuurlijk ook gewoon waar je lekker kunt eten. Om even te ontspannen zullen we onderweg ergens pauzeren voor een lekkere proefverrassing. Deze activiteit is perfect om met een grote groep omdat je gewoon even meegenomen wordt. Vaak is het lastig om met een groep wat te beslissen en waarnaartoe te gaan. De fietstour is een uitstekende en snelle manier om met jou groep de stad te zien. Boek onze fietstour of privé fietstour op deze pagina. Onze fietstours starten om 10.30 uur en om 15.00 uur. Mocht je liever een andere tijdstip willen dan kan dat natuurlijk ook, neem even contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. 

Janne

2. Tapastour met Bisitours

Tijdens de tapastour laat de gids je zien waar je lekker kunt eten en drinken in Madrid. Te voet nemen we je mee op pad om samen met jou enthousiaste gids culinair Madrid te leren kennen. Ook deze activiteit is uitstekend voor groepen omdat je normaal gesproken niet zo makkelijk een klein barretje binnenkomt met een groep. Wij reserveren en zorgen voor een afwisselend programma tijdens deze tapastour. We nemen je mee naar 1 restaurant, 1 super Spaanse bar en 1 lokale markthal. De tapastour met Bisitours is echt een leuke manier om Madrid te ervaren en letterlijk te proeven. De prijs van de tapastour is 50 euro per persoon. De tapastour neemt je mee naar 3 verschillende wijken: Barrio de las letras, La Latina en lavapiés. 

3. Padel spelen in Madrid

De sport Padel is het laatste jaar erg populair geworden. En dit begin allemaal in Spanje. In Madrid wordt er ongelofelijk veel padel gespeeld. Bij Bisitours hebben we ook een aantal fanatieke spelers. Wij weten dan ook precies waar je goed kunt spelen. We kunnen je helpen met de organisatie van een toernooi, banen huren en het regelen van lessen van de beste Spaanse trainers. Op onze padeltour pagina kun je meer lezen over de mogelijkheden die er zijn voor de leukste sportieve ervaring in Madrid. Wij verhuren ook rackets! 

padel spelen madrid
Groepsactiviteit padel Madrid
Groepsactiviteiten Madrid, padel spelen in Madrid

3. Reina Sofia museum bezoeken

Het Reina Sofia museum is vernoemd naar de huidige koningin Sofia van Spanje, is het toonaangevende museum voor moderne kunst in de stad. Er hangen zo’n 4000 schilderijen, 3000 tekeningen en er staan 1400 beelden. Er hangen veel indrukwekkende schilderijen van Picasso en andere 20e eeuwse meesters. Een schilderij die niet te missen valt is de Guernica van Picasso. Het schilderij heeft de kleuren grijs, wit en zwart, en is wel 8 meter lang! Het schilderij van Picasso beeld chaos uit tijdens de Spaanse burgeroorlog. Er is veel tegelijk te zien in het schilderij. Laat je als groep verrassen! 

4. Prado museum bezoeken

Ben je in Madrid, dan is het Prado museum een ‘’must see’’ van Madrid. Vele bekende meesters in schilder- en beeldhouwkunst zijn hier te bewonderen. Het museum is enorm groot en heeft prachtige kunstwerken. Als je gaat zou ik aanbevelen om een selectie te maken van wat je graag wilt zien, want je kan hier letterlijk uren rond lopen! Naar sommige schilderijen kun je blijven kijken. De verhalen ernaast zijn boeiend en geven nog veel meer diepgang. Nog een reden om naar het Prado museum te gaan is omdat hier het bekende schilderij De tuin der Lusten hangt, van Jeroen Bosch. 

museum bezoeken Madrid

5. Retiro park

Het Retiro park hoort ook in het lijstje van leuke groepsactiviteiten in Madrid. In dit prachtige stadspark kun je eindeloos rondlopen en is het ook makkelijk om een plekje te vinden met een grote groep op een van de uitgestrekte terrassen. Het park is ook de perfecte plek om van een zelfgemaakte picknick te genieten. Ook leuk om te doen: een bootje huren! Voor 6 euro kun je 45 minuten op het vierkante meertje lol hebben in een bootje. 

6. El Rastro 

Iedere zondag begint in La Latina de El Rastro. Het is de grootste en oudste onoverdekte vlooienmarkt van Madrid. In de hoofdstraat vind je veel kleding en souvenirs maar in de zijstraatjes ‘antiek’. Leuke oude spullen, schilderijen, handgemaakte sieraden en decoratie. Leuk om te struinen door de straatjes van de wijk La Latina. Het is wel erg druk, dus goed op je spullen letten en met een grote groep dat je elkaar niet kwijt raakt. De markt is open op zondagen en feestdagen van 09:00 tot 15:00 uur. Als de markt voorbij is gaan de meeste mensen de bars in een aanrader is de straat Cava Baja. Het is dan erg gezellig!

Tip: Ga na de markt lunchen en een drankje drinken in Mercado San Fernando. Hier kun je met grote groepen aan een van de tafels gaan staan en bij verschillende kraampjes lekkere tapas kopen. Perfect om te delen en om een echte Spaanse ervaring te beleven. 

7. San Miguel markt

Mercado de San Miguel is een overdekte food market die vlakbij  Plaza Mayor ligt. Je kan er van alles eten en drinken: tapas, broodjes, gefrituurde vis, kaas, ham, wijn, bier, frisdrank enz. Het is een unieke ervaring met lekker eten en volop gezelligheid. Er is voor ieder wat wils. Leuke groepsactiviteiten in Madrid zijn er genoeg en deze is zeker aan te raden. 

10x gratis Madrid
El Rastro Madrid
Mercado san miguel

8. Groepsactiviteiten Madrid: Een georganiseerde Bootcamp door Bisitours

Zoals eerder aangegeven zijn wij bij Bisitours super sportief, deze groepsactiviteit is uitstekend voor als je bijvoorbeeld met een sportteam naar Madrid komt. Vaak organiseren wij deze activiteit voor voetbalteams die een leuke mix van sportieve activiteiten en uitgaan zoeken tijdens hun verblijf in Madrid. De bootcamp van Bisitiours wordt gegeven door een Spaanse lerares die super veel energie heeft. Het is zwaar, leuk en super enthousiasmerend. De bootcamp wordt gegeven in parque de oeste. Hier hebben wij een mooie plek uitgezocht waar we je met muziek en energie ontvangen. Spierpijn is gegarandeerd, maar het was het absoluut waard! 

Bootcamp Bisitours
Bootcamp Bisitours

9. Real Madrid stadion/ Atlético stadion

Ben jij een echte voetballiefhebber en ben je in Madrid, dan moet je zeker een van deze stadions bezoeken! Je kan er natuurlijk een thuiswedstrijd van een van de clubs bijwonen, maar er worden ook rondleidingen georganiseerd die je door een van deze stadions en langs het veld en de kleedkamers gidsen. Je komt in het bijhorende museum ook alles te weten over de club. 

10. Botanische tuin

In de Koninklijke Botanische tuin groeien ruim dertigduizend verschillende soorten planten, afkomstig uit de hele wereld. De tuin ligt naast Museo el Prado en het is een fijne plek om na een museumbezoek van wat groen te genieten. Er worden ook veel tentoonstellingen gehouden. De beste tijd om de Botanische tuin is in het voorjaar wanneer alles in de bloei staat! 

11. Rooftop Bellas Artes 

Deze rooftop ligt gevestigd C. de Alcalá, 42, 28014 Madrid. Het ligt tegenover het bekende gebouw Metropolis. Je betaald 5 euro entree je pakt de lift naar boven en je kan 350 graden rondkijken. Het is een prachtig uitzicht. Het is leuk als je hier wat later op de avond heen gaat. Je kan dan de zonsondergang prachtig bekijken! Ook zijn er ligbedjes waar je heerlijk kan chillen! Ook deze Groepsactiviteiten in Madrid is fantastisch voor een optimale ervaring van bovenaf. 

12. Flamenco show bezoeken

De Flamenco shows in Madrid vormen een bijzondere vakantie ervaring. Het heeft een romantisch tintje voor veel bezoekers. Voor de Spanjaarden is het een uiting van cultuur. De kenmerken van dit Spaanse dans en muziek genre zijn de bijzondere klanken en de opvallende outfits van de dansers. In Madrid kun je veel shows bezoeken. Er wordt op veel plekken geflyerd. Maar welke is nu het beste, wat moet je kiezen? Wij geven hier een aantal geschikte opties. Bekijk de blog flamenco shows in Madrid.