Fietsroute Madrid

In deze blog beschrijf ik een leuke en makkelijke fietsroute in Madrid. Het verkeer in Madrid is redelijk druk en chaotisch. Daarom is het als je zelf op pad gaat met de fiets, belangrijk om een ontspannen en fijne route te kiezen. Op deze manier kun je lekker genieten van wat Madrid te bieden heeft.

Ik begin de beschrijving van de Route in de buurt van het Retiro Park. Hier zit namelijk ook de fietsverhuur die ik aanraad. Voor meer informatie hierover kun je deze blog lezen. Tip: elektrische fietsen zijn vaak geen overbodige luxe. Madrid is erg heuvelachtig! Het makkelijkst is om de knooppunten die ik noem even in Google Maps te zetten,  te drukken op het fietsje en dan krijg je vanzelf de fietsroute te zien.

Fietsroute Madrid

1. Het Retiro park.

Het Retiro park is een heerlijke plek om te beginnen. Als je het park binnenkomt vanaf de fietsen winkel kun je naar rechts gaan en hier doorfietsen tot het einde van het park. Je komt dat uit bij het beeld “De gevallen engel”, ook wel de duivel. Het beeld staat op 666 meter boven zeeniveau. Een duivels getal! Als je hier rechtdoor fietst kom je bij een prachtige rozentuin uit. En aan de kant van de wijk Ibiza in vind je in dit park een prachtig stuk tuin met loslopende pauwen. Het kristallen paleis en het vierkante meertje kun je eventueel even overslaan want die gaan we ook tijdens de fietstour zien. Neem de uitgang van het park via het de kant van estacion del Arte. Hier kun je via de boekenstalletjes naar beneden fietsen richting het treinstation Atocha.

Fietstour bezienswaardigheden Madrid

2. Atocha.

Hier zou ik de fietsen heel even parkeren en naar binnen gaan. Dit prachtige treinstation heeft namelijk een botanische tuin. Heerlijk om even op een bankje te gaan zitten en rond te kijken.

3. Matadero

Vanaf hier wordt de fietsroute door Madrid even wat drukker. Je moet namelijk over een gewone autoweg fietsen. In Madrid is dit heel normaal. Gelukkig is het bergaf dus je kunt het verkeer goed bijhouden. Kies altijd de strook waar een fiets opstaat. Het is maar 7 minuutjes druk en daar kom je aan in de heerlijk rivierbedding van Madrid. Matadero is een cultureel centrum waar allerlei wisselende exposities en activiteiten zijn. Het is dus leuk om hier even overheen te fietsen en eventueel ergens naar binnen te gaan. Vroeg was dit trouwens een slachthuis! Steek de rivier over en ga rechtsaf (weer richting het centrum). Nu kun je een paar kilometer heerlijk fietsen langs een prachtig aangelegd park aan de rivier. Let vooral ook op de bruggen, hier zitten indrukwekkende ontwerpen tussen.

4. Casa de campo

Als je vanaf de rivier Madrid alweer ziet liggen kun je nog even Casa de Campo binnengaan. Dit is het oude jachtgebied van de koning. Fiets totdat je bij een meertje komt. Hier kun je een rondje omheen fietsen en eventueel wat drinken bij een van de terrassen rondom dit meertje. Je komt via dezelfde poort weer terug als waar je binnen bent gekomen. Fiets via de rivier (eventueel andere kant) weer een klein stukje terug tot Puente de Segovia. Hier moet je flink omhoog fietsen over de weg en zal je blij zijn als je voor de elektrische fiets hebt gekozen. Als je bovenaan bent kronkel je zo de wijk La latina in.

5. Tirso De Molina

Vanaf hier kun je richting Tirso de Molina fietsen. Dit is niet de mooiste fietsroute van Madrid maar ook wel het echte Madrid. Druk en gezellig. Vanaf hier wordt het fijn fietsen. Lekker naar beneden opnieuw richting het station Atocha. Mocht je honger hebben gekregen onderweg dan is het geen slecht idee om even te stoppen bij de markthal Anton Martin. In deze blog beschrijf een van de lekkerste Italiaanse (ja dat wel) restaurants van Madrid die je hier kunt vinden.

6. Terug Naar de Fietsenwinkel!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze route. De route is anders dan de stadsroute die Bisitours organiseert. Het mooie aan de route die ik in deze blog uitleg is dat hij makkelijk zelfstandig te doen is. Maar er is natuurlijk niks zo leuk als met een van onze begeleide fietstours meegaan! We zien dan super veel van het centrum en je krijgt er ook leuke informatie bij. Kijk hier even voor ons touroverzicht of neem met vragen vooral contact met ons op!

De leukste fietstour van Bisitours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.