El Rastro Madrid

Zondagen in Madrid staan in het teken van één ding: El Rastro markt Madrid. Ieder weekend komen er veel mensen naar deze openluchtmarkt om op schattenjacht te gaan langs meer dan 500 kraampjes. De Rastro is een rommelmarkt en is meer dan 400 jaar oud. Op de markt vind je antiek, souvenirs, paella pannen, gereedschap, vintage kleren, meubels, schilderijen en noem maar op. El Rastro is ook een sociale ontmoetingsplek voor Madrileños. We raden je aan om lekkere tapas te eten in een van de vele bars en restaurants in La Latina als je eenmaal genoeg hebt van de El Rastro.

El Rastro Madrid

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een ontbijtje (desayuno) bij Taberna Donde el Rastro. Spanjaarden ontbijten vrij licht, een typisch ontbijt bestaat uit een café con leche (sterke koffie met warme melk), en een tostada con tomate (geroosterd stokbroodje met olijfolie en gepureerde tomaat).
Adres: Calle de Arganzuela, 15, 28005 Madrid

Pajaritos mojados is een kleine gezellige bar in La Latina. Het heeft een ontspannen en energieke uitstraling. Het eten is erg lekker. Probeer een van de lekkere hamburgers of de nacho’s met avocado en de huisgemaakte saus. Hier krijg je ook heerlijke betaalbare cocktails.
Adres: C. Del Humilladero, 3, 28005 Madrid

La Patosa is een leuke typische Spaanse bar. Je kan hier een lekkere tapasplank bestellen. Ook de gefrituurde aubergine met honing is bijzonder lekker! Het personeel is erg vriendelijk. Maak op tijd een reservering want het is er erg vaak vol.
Adres: C. Del Humilladero, 3, 28005 Madrid

Rasto madrid

Ataca Paca is een verplichte stop als je bij de Rastro bent geweest.  Het heeft geweldig decor en meubilair, inclusief een cool uitziende serveerbar met veel zitmogelijkheden verspreid over deze bar. Het is een gezellige ontmoetingsplaats. Hier kun je van allerlei soorten pinchos bestellen.
Adres: Calle de Arganzuela, 20, 28005 Madrid

La Musa is een gezellig hip restaurant. Je krijgt hier niet alleen Spaanse tapas maar ook Aziatische gerechten. Ook kun je hier een menu del dia bestellen. Je betaalt €12,50 voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
Adres: Cost.ª de San Andrés, 12, 28005 Madrid

El Rastro Madrid

Waar komt de naam El Rastro vandaan?

De naam van de vlooienmarkt “El Rastro”, wat “het pad/het spoor” betekent, komt van de leerlooierijen die vroeger in het gebied bestonden. Wanneer de dieren van de slachthuizen naar de leerlooierijen werden vervoerd, lieten ze een bloedspoor achter en vandaar de naam “El Rastro”.

 Tip: neem contant geld mee naar El Rastro Madrid want bij de meeste kraampjes kun je alleen cash betalen. Houd ook goed je tas, mobiel of portemonnee in de gaten vooral in de drukke straten. Aangezien er zakkenrollers actief zijn in het gebied en jagen op afgeleide toeristen.

Lees ook verder in deze blog over de ideale zondag in Madrid.

Fijne zondag!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.