December in Madrid 

De kerstperiode gaat nu echt beginnen, december in Madrid is een van de leukste maanden van het jaar. Ik denk dat ik de stad nog nooit zo druk heb gezien als in December. En dan bedoel ik gezellig druk. Veel Spaanse toeristen komen naar Madrid om te genieten van de kerstverlichting. Deze is echt fantastisch in Madrid. De kleuren zijn heerlijk kitch en het maakt geluid en flikkert, kortom een leuke ervaring om deze te bekijken. Bisitours organiseert daarom deze maand ook de kersttour. We fietsen dan in de avond via de plekken met de mooiste verlichting door de stad. Voor meer informatie kun je even op onze website kijken. 

Een andere leuke bezigheid in december in Madrid is natuurlijk winkelen. Winkels kleden hun etalages fantastisch aan, dit is heerlijk om naar te kijken. Voor leuke cadeautjes kun je bijvoorbeeld naar Calle Santa Ana en Calle Ruda gaan in La Latina. Hier zit bijvoorbeeld een prachtige keramiek winkel, maar ook mooie meubelwinkels. Een andere wijk die uitpakt tijdens de kerst is Salamanca. Dit is een wat sjiekere wijk. Je kunt hier de etalages bekijken van dure merken die tijdens de kerstperiode mooi gedecoreerd zijn. De wijk Malasaña is ook gezellig, een prachtige winkel in deze wijk is No Clon Ni son.

Als je uit gewinkeld bent is het misschien tijd voor wat lekkers. Churros met chocola is dé winterse snack voor december in Madrid . De bekendste eet je bij San Gines. Het zal hier wel behoorlijk druk zijn. In Calle Santa Ana zit er ook een, deze is wel alleen in de ochtend en in het weekend open. Bij de rivier de Manzanares bij de ingang van Casa de Campo worden ook allemaal kraampjes neergezet waar je churros kunt eten. Hier zit ook een kunst schaatsbaan bij. Dit is super leuk om naartoe te gaan als je met kleine kinderen op vakantie bent in Madrid. 

Het is heel Spaans om een lot te kopen voor de kerstloterij. Er is een loket vlakbij Metro Callao waar een rij staat van honderden mensen om dit lot te kopen. De hoofdprijs is hier namelijk een aantal keer gevallen en mensen staan misschien wel een dag in de rij om een lot te bemachtigen. Dit zou ik je niet aanraden als je korte tijd in Madrid bent, maar het is wel grappig om even gezien te hebben. Als je het leuk lijkt om deze spanning ook te voelen, is een lot kopen natuurlijk wel de moeite waard. 

Tot slot zou ik je aanraden om gewoon lekker de bar in te gaan. De decembermaand is een maand om met vrienden en familie samen te komen en wat te drinken in een van de vele barren in Madrid. De straat cava Baja heeft een goede sfeer maar het is ook leuk om naar de straat Calle Ponzano te gaan en hier de kerstsfeer letterlijk te proeven. Er zitten hier veel goede tapaszaken die de moeite waard zijn. Tijdens de feestdagen wordt onze tapastour ook georganiseerd. We nemen je dan mee naar 3 lokale bars en markthallen in Madrid. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.