De mooiste verborgen terrassen in Madrid

In deze blog verklappen wij de mooiste verborgen terrassen in Madrid. De ideale plek om een kopje koffie of een biertje te drinken op een rustige plek waar je even van de drukte in de stad kunt ontsnappen.

  1. Fundación Juan March

In dit gebouw worden tentoonstellingen gehouden die vaak gratis te bezoeken zijn. De stichting is opgericht door Juan March, een van de rijkste mensen van Spanje. Je vindt deze plek dan ook in een van de sjiekere wijken van Madrid, Salamanca. Vooral de patio en de binnentuin zijn het bezoeken waard. Op de patio kun je lekker in de schaduw genieten van een écht lekkere koffie.

De mooiste verborgen terrassen in Madrid
Fundación Juan March 2
Fundación Juan March 3

2. Casa Corona Madrid

Het biermerk Corona organiseert dit ieder jaar op een ander prachtig terras of binnentuin in Madrid. Midden in het centrum van Madrid vlakbij plaza Cibeles vind je in de straat Calle del Marqués de casa Reira een prachtige binnentuin waar je ook vaak kunt genieten van een DJ die wat zomer muziek laat horen. Van 2 juli tot 20 juni wordt dit evenement ook nog op een andere mooie buitenlocatie georganiseerd namelijk bij terraza Atenas tussen de wijk La Latina en de rivier in.

Casa Corona 1
De mooiste verborgen terrassen in Madrid
Casa Corona 3

3. Terraza Raimunda

Dit is echt een verborgen terras, het ligt namelijk aan een druk plein, Plaza de Cibeles, maar als je hier binnenloopt kom je terecht in een oase van rust. Mooie planten, leuk tuinmeubilair en een exquisiete menukaart. Het is niet het goedkoopste terras maar wel de moeite waard. Deze locatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen van onze fietsenwinkel vandaan dus het is een fijne plek om uit te rusten na de fietstour.

Raimunda 3
De mooiste verborgen terrassen in Madrid
Raimunda 1

4. Het terras van real jardín Botánico

Een van de mooiste verborgen terrassen van Madrid is voor mij zeker die in de botanische tuin. Je kunt hier ook heerlijk lunchen. Je moet wel entre betalen voor de botanische tuin (4 euro voor volwassenen). Maar dan kun je heerlijk genieten op dit terras en een rondje door de Botanische tuin wandelen. Het is ook altijd leuk om te kijken of hier nog een interessante expositie te zien is in de expositieruimte bij de tuin, dan kun je dat ook nog combineren. Ook deze tuin is om de hoek bij onze fietsenwinkel, ongeveer 5 minuten lopen.

Real Jardín Botánico 1
Real Jardín Botánico 2
De mooiste verborgen terrassen in Madrid

5. Frida 

Dit niet zo´n groen terras als de andere maar wel leuk omdat je het misschien herkent van de Netflix serie Valeria. Het terras ligt in de wijk Chueca en dit deel van Chueca is ook erg leuk om te verkennen. Vanaf hier richting de straat Paseo de Castellana vind je veel mooie boutiques en leuke hippe restaurants. Het terras van Frida is gezellig om te zitten en heeft iets heel Madrileens. 

frida 1
frida 2
frida 3
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.