De ideale zondag in Madrid

Vind je het leuk om een Spaanse zondag in Madrid te beleven? Dan heb ik het perfecte advies voor je. De beste dag om de wijk la Latina te verkennen is namelijk de zondag. Dus hier speelt ook mijn favoriete zondag zich af, in mijn wijk, La Latina.

Om te beginnen, wat is er leuker dan buiten de deur ontbijten? In Spanje is dit vrij normaal en al helemaal op zondag in Madrid. Het traditionele Spaanse ontbijt is een absolute aanrader. Begin bijvoorbeeld bij Lorena in La Latina. Een bar waar je in de winter heerlijk achter het raam in de zon kunt zitten. Ik bestel hier graag een tostada (geroosterd brood) con tomate, een cafe con leche (koffie met melk) en een glas zumo de naranja van de lekkerste Spaanse sinaasappels. Houd je van een uitgebreid ontbijt? Neem er dan nog een stukje overheerlijk tortilla bij, Lorena heeft verschillende varianten. Liever iets zoets? Tostada’s zijn ook lekker met jam en Spanjaarden zijn dol op croissantjes en dat soort lekkere broodjes.

Met een gevulde buik is het tijd om el Rastro te gaan verkennen. De zondagse rommelmarkt in La Latina. Deze begint op Plaza Cascorro. Als je deze straat afloopt komt je vele leuke kraampjes tegen met allerlei leuke spullen, kleding en tassen. Tip: ga de straatjes rechts van el Rastro in. Hier vind je hem zoals hij vroeger was. Hier zitten de antiekwinkels waar je nog ware schatten kunt vinden. Geen plek in je koffer maar wel je camera bij je? Dit is ook de plek waar je fantastische foto’s kunt maken. Antiek, en verkopers die al hun hele leven iedere zondag in Madrid weer al hun koopwaar voor je buiten zetten.

zondag in Madrid
El Rastro

Na al dit geslenter begint de Spanjaard dorst te krijgen. De barretjes stromen vol. Maar bijvoorbeeld ook Mercado san Fernando. Dit is markthal in de wijk Lavapies (loopafstand van el Rastro). Deze Markthal is niet per se heel stijlvol maar wel ontzettend Spaans. Je kunt hier lekker en goedkoop eten en drinken. Mijn favoriete bar zit in het midden van de markthal. Hier kun je de heerlijkste vleeswaren eten met een lekker glas albariño erbij. Bij deze mijn favoriete zondag in Madrid!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.