Dagje Segovia

Vanuit Madrid is het makkelijk om een dagje of dagdeel de Stad Segovia te bezoeken. Onder in deze blog kun je hier meer praktische informatie over vinden. 

Segovia is een hooggelegen stad met een muur eromheen. Binnen de stadsmuren kun je eigenlijk alle bezienswaardigheden bekijken. Ik zet even de belangrijkste bezienswaardigheden van Segovia voor je op een rijtje zodat je niks mist:

–      De kathedraal van Segovia. 

De toren van de kathedraal is ongeveer 90 meter hoog. Hij is gebouwd in gotische stijl in de 16eeeuw. De kathedraal heeft 18 kapellen en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Je kunt de toren van de kathedraal ook beklimmen. Dit geeft een mooi uitzicht over de omgeving.

–      Alcazar van Segovia

Het Alcazar is gebouwd in de 19eeeuw. Je kunt een rondleiding krijgen door de verschillende kamers. Ook de toren van dit prachtige paleis kan beklommen worden. Je hebt vanaf hier ook weer een mooi uitzicht over de rest van het paleis en de stad. Vooral mooi omdat je het droge heuvellandschap kunt zien en de rivieren die samenkomen bij Segovia. Kortom prachtig om te zien tijdens een dagje Segovia.

–      Het aquaduct van Segovia

Als je aan Segovia denkt, dan denk je eigenlijk aan dit Romeinse aquaduct. Het is 28 meter hoog en bestaat uit 160 granieten blokken. Niet te missen, want hij staat midden in het centrum van Segovia. 

Dagje Segovia

–      Plaza Mayor

Ik ken Plaza Mayor in Madrid erg goed, tijdens de fietstour fietsen we hier dagelijks overheen. Segovia heeft een plein met dezelfde naam (meer steden hebben een plein met deze naam). Het heeft ook ongeveer dezelfde uitstraling als in Madrid. Een centraal plein met veel horeca, niet te missen tijdens een dagje Segovia.

Dagje Segovia

Hoe kom je een dagje in Segovia vanuit Madrid:

  • Er rijden 1 of 2 bussen per uur vanaf het busstation Moncloa, de rit duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt deze bijvoorbeeld boeken via busbud
  • Vanaf Chamartin kun je de trein nemen, deze optie is sneller maar ook wat duurder. 

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.