Als Nederlandse student in Madrid. 

Als Nederlandse student in Madrid wil je een goeie start maken. Dit betekent eigenlijk dat het feest kan beginnen. Madrid is een fantastische stad om als Nederlandse student naartoe te gaan. Madrid heeft namelijk alles. Goede universiteiten, een mooi centrum en heel veel leuke dingen om te doen. In deze blog geef ik je wat tips die je misschien wel kunt gebruiken voordat je in Madrid gaat studeren. 

  1. Een kamer zoeken in Madrid 

Het belangrijkste om te overleven in Madrid is natuurlijk een dak boven je hoofd. Er zijn verschillende manieren om een studentenkamer te zoeken. Via een Agency is het vaak vrij duur omdat je dan een maand agenency kosten moet betalen. Handige websites om een kamer te zoeken zijn bijvoorbeeld Badi en Idealista. 

2. Mensen leren kennen.

Het is natuurlijk altijd leuk om ook mensen van hier te leren kennen. Daarom raad ik altijd aan om een leuke cursus te doen. Gewoon iets wat je leuk vindt. Misschien salsa dansen, schilderen, keramiek maken en of een sport. Daarnaast is er een groepsapp voor Nederlandse studenten. Hierin kun je alles vragen en worden ook vaak voorstellen gedaan om leuke dingen te doen. De app heet the orange community. Daarnaast zou je ook Bumble friends uit kunnen proberen. Dit werkt als een datingapp maar dan om vrienden te maken, leuk toch!

3. De stad verkennen

Ja, als je nou net nieuw in Madrid aankomt is onze fietstour echt een aanrader. Onze gids neemt je mee door de stad en vertelt leuke informatie en weetjes bij ieder punt. Lekker makkelijk, want het is in het Nederlands maar je kunt natuurlijk ook veel tips vragen aan je gids. Als je als student mee wil met onze tour kun je via deze pagina boeken. Zet er bij opmerkingen even bij dat je een student bent en je mag mee voor 25 euro in plaats van 28 euro op een normale fiets. Deze actie geldt in de maand september 2022.

4. Uitgaan

Ja het studentenleven bestaat natuurlijk grotendeels uit uitgaan (naast studeren :P). Een aantal leuke clubs voor jullie op een rijtje: Clubs Goya, Medias Puri, Club Malasaña, Barcelo (gratis op maandag), Bule Bule (15 euro entree, 1 drankje), Cafe Berlin, Ocho y media, Macera Club. En ga zo maar door. Er is namelijk super veel te doen. Voor leuke activiteiten kun je ook kijken op de website van City life Madrid. Zij brengen studenten samen met allerlei leuke activiteiten. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.