Activiteiten in Madrid

Fietstour door Madrid

Activiteiten in Madrid zijn er genoeg. In deze blog lees je over de leukste dingen om te doen. De nummer 1 activiteit in Madrid is natuurlijk onze fietstour. In deze blog geef ik je een uitgebreide omschrijving van de tour. En wat je als aanvulling kunt doen qua activiteiten. De fietstour begint in de buurt van het Retiro park. Bij aankomst zullen wij de fietsen uitdelen en je uitleggen hoe het verkeer in Madrid werkt. Het is namelijk zo dat Madrid niet echt een fiets stad is. De fietspaden liggen midden op de weg en worden gedeeld met auto’s en scooters. Toch is fietsen in Madrid niet gevaarlijk. De grote wegen proberen we tijdens de tour zoveel mogelijk te ontwijken maar soms is het noodzakelijk om ze wel te nemen. Er liggen namelijk gewoon must see’s aan deze grote wegen. Bij het startpunt kun je eventueel nog een flesje water kopen als je dat niet hebt meegenomen.

Boek de fietstour!

De route

Vervolgens gaan we op pad. We fietsen twee aan twee. De Gids fietst voorop. We beginnen rustig in het Retiro park. Hier zien we het kristallen paleis en het vierkante meertje. De rest van dit grote park kun je later tijdens je citytrip ontdekken. Het is namelijk een heerlijke plek om even tot rust te komen in een drukke stad zoals Madrid. Nadat we het park hebben gezien gaan we de drukte in. We zien Puerta Alcala en dalen af richting banco de España, het postkantoor en de fontein met godin Cibeles in het midden. Dan is het weer even klimmen richting Gran Via. Houd hier rekening mee, Madrid is heuvelachtig. De tour is met een gemiddelde conditie prima vol te houden maar voor het gemak hebben we ook elektrische fietsen voor maar 5 euro extra. Vanaf Gran via duiken we Malasaña in. We zien hier een aantal gezellige pleinen en bijzonde plekken. Ook de tempel van Debod met prachtig uitzicht ontbreekt niet. In het centrum bekijken we het koninklijk paleis vanaf de buitenkant, absoluut  een van de leukste Activiteiten in Madrid om dit ook nog vanbinnen te bekijken. Via plaza Mayor fietsen we naar La Latina, de wijk met enorm veel gezellige horeca. We sluiten af met een klein stukje van de wijk Lavapies. Met deze route ben ik er van overtuigd dat je een fantastisch compleet beeld hebt van Madrid.

A title

Image Box text

3. En daarna, activiteiten in Madrid?

Er zijn natuurlijk ook een aantal activiteiten die je na de tour nog kunt doen. Ik raad bijvoorbeeld aan om minimaal 1 museum te bezoeken. OF het Reina Sofia museum met moderne kunst OF het Prado met kunst gemaakt tussen de 14e en 19e eeuw. Ook eerder genoemd is het bezoeken van het koninklijk paleis de moeite waard. Een wandeling maken lang Madrid Rio is ook erg gezellig. Hier komen veel Madrilenen om te wandelen of om te sporten. Ga ook eens eten in een van de vele gezellig Markthallen in Madrid. Hier eet je heerlijk, goedkoop en lokaal. Tot slot is een heerlijke activiteiten in Madrid om ’s avonds te picknicken bij de Tempel van Debod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.