10x gratis Madrid

Een citytrip in Madrid kan redelijk prijzig zijn. Maar als het op de juiste manier aanpakt kun je ook veel gratis bezoeken. In deze blog 10x gratis Madrid leggen we je uit hoe je voor een prikkie een leuke citytrip in Madrid kunt hebben zonder iets te missen. 

1. MUSEO DEL PRADO

We beginnen met het Prado museum want dit is wel echt een van de must sees in Madrid. Je vindt hier een collectie van de 14e tot 19e eeuw met bekende schilders zoals Goya, Velazquez en Jeroen Bosch. Het museum is gratis van maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur. Op zondagen en feestdagen is het museum gratis van 17.00 uur tot 19.00 uur. 

Adres: Paseo del Prado
Website

2. REINA SOFIA MUSEUM

Het Reina Sofia museum is een moderne kunst museum. Je kut hier bijvoorbeeld de werken van Picasso zien. Een prachtig museum in een oud ziekenhuis. Op dinsdag is het museum dicht maar op de andere dagen (met uitzondering van zondag) is het museum gratis van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op zondag is het van 12.30 uur tot 14.30 uur gratis. 

Adres: Calle de Santa Isabel, 52
Website

10x gratis Madrid

3. CAIXA FORUM MADRID

Dit gebouw is prachtig. Het is heeft een prachtige verticale tuin met meer dan 200 verschillende planten. Daarnaast zweeft een deel van het gebouw, een aparte constructie dus. Het museum is gratis maar soms moet je iets extras betalen om een bepaalde expositie te zien. 

Adres: Paseo del Prado, 36
Website

4. REAL ERMITA DE SAN ANTONIO DE LA FLORIDA

Dit is een neoklassieke kapel waar Goya in 1798 de plafonds heeft beschilderd. En deze zijn fantastisch! Daarna is het ook de moeite waard om het nabij gelegen park in te gaan en daar een wandeling te maken door de rozentuin. Een andere plek waar Goya het plafon heeft beschilderd is Real Basilica de San Francisco el Grande. Deze is helaas niet gratis te bezoeken (5 euro) maar ook prachtig voor de Goya liefhebbers. 

Adres: Glorieta de San Antonio de la Florida
Website

5. MUSEO DE AMERICA

In het America museum wordt de relatie uitgelegd tussen Spanje en het ontdekken van de nieuwe wereld, Amerika. Dit museum is op zondag gratis en op dinsdagmiddag na 14.00 uur. Mocht dat niet uitkomen dan is de normale prijs ook maar 3 euro. In het museum wordt er aandacht besteed aan pre-Columbiaanse kunst en archeologie en wordt er aandacht geschonken aan wetenschappelijke ontdekkingen die de Europese expansiedrift verklaren. Een mooie educatieve aanvulling voor het lijstje 10x gratis Madrid.

Adres: Avenida Reyes Catolicos, 6
Website

6. PALACIO DE CRISTAL

Dit fantastische kristallen paleis staat in het Retiro park. We komen hier meestal ook voorbij tijdens de fietstour. Het kristallen paleis is onderdeel van het Reina Sofia museum. De expositie van moderne kunst in dit gebouw wisselt. Je kunt het iedere dag van de week gratis bezoeken. 

Palacio de Cristal

7. PARQUE DEL RETIRO

Het werkwoord retireer betekend ookwel terugtrekken. Dit park is aangelegd voor de koninklijke familie om zich terug te trekken maar sinds 1869 is het open voor iedereen. Een heerlijke plek om even te genieten van wat rust in een grote stad als Madrid. 

Adres: Plaza de la Independencia, 7

PARQUE DEL RETIRO

8. EL RASTRO

Een van mijn favorieten. Ik woon zelf in de wijk La latina waar iedere zondag deze enorme rommelmarkt wordt gehouden. De markt begint op Plaza Cascorro maar ik vind juist de zijstraten leuk. Hier vind je antiek en echt speciale spullen. Tja, is dit echt iets voor in het lijstje 10x gratis Madrid? Waarschijnlijk niet want meestal koop je wel iets leuks op deze markt. 

Adres: Calle Ribera de Curtidores

10x gratis Madrid

9. PALACIO REAL

Dit gigantische paleis is het grootste koninklijke paleis van Europa. Het heeft maarliefst 3418 kamer waarvan je er een aantal kunt bezoeken. Dit is absoluut de moeite waard. Je kunt het paleis van maandag tot donderdag van 17.00 uur tot 19.00 uur bezoeken. In de winter is dit van 16.00 uur tot 18.00 uur. Zorg wel dat je er op tijd bent. In deze blog lees je meer over het koninklijk paleis in Madrid. 

Adres: Calle Bailen

10. MUSEO ARTE PUBLICO

Het stukje stad waar deze 17 abstracte beelden staan is heel anders dan het centrum. Je vindt hier meer overheidsgebouwen en kantoren, zeker ook indrukwekkend. Deze 17 beelden staan onder een brug en kun je gratis bewonderen. Er staan onder andere werken van Miró, Chillida en Alforo.

Geniet van 10x gratis Madrid en zo houd je wat over voor een lekker kannetje Sangria op een terras!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait.